Cursussen in Groningen

Toekomstige ouders

Cursussen voor toekomstige ouders
Wanneer je zwanger bent betekent het dat er veel verandert en dat er van alles voor het eerst is. Wij weten als geen ander hoe fijn en belangrijk het is om juist dan informatie en begeleiding te krijgen die bij jou past.

Ontdek cursussen in Groningen

Informatie en begeleiding

Naast onze eigen Fiere cursussen en informatieavonden, worden in Groningen diverse cursussen voor jou en je partner georganiseerd.

Elke aanstaande ouders heeft andere wensen en informatiebehoefte. Misschien zoek je vooral begeleiding op sportief gebied. Er is een breed aanbod, dus voor elk wat wils! Hieronder hebben we het aanbod voor je op een rijtje gezet.

Samen bevallen

Leuke en gedegen voorbereiding op de bevalling en de kraamtijd voor zowel de zwangere als haar partner. 

Bekijk: samenbevallen.nl

Zwangerschapscursussen

Informatie en bewegingsadviezen van verloskundigen, kraamverzorgenden en fysiotherapie

Yoga zwangerschapscursussen

Zwangerschapsbegeleiding gericht op yoga en ademhaling.

Bekijk:

Sportieve zwangerschapscursussen
Haptonomie

In de haptonomie staat de ontwikkeling van het gevoelsleven centraal. De aanraking speelt hierbij een belangrijke rol. Het aanraken kan beginnen zodra de baby in de buik van zich laat horen. De baby nodigt met bewegingen de ouder uit om contact te maken.

Bekijk:

Voorlichting Martini Ziekenhuis

Tijdens de kraammarkt van het Martini ziekenhuis geven een verloskundige, een gynaecoloog, een verpleegkundige en iemand van een kraamzorgorganisatie veel specifieke bevallingsinformatie (in het ziekenhuis). Voor de data en aanmelding bel je met de secretaresse van de afdeling verloskunde, telefoonnummer: 050-5246430.

Bekijk op youtube een online rondleiding over ‘bevallen in het Martini Ziekenhuis’

Borstvoeding

Voorbereiden tijdens de zwangerschap, aanleggen, de eerste weken, het herkennen en voorkomen van problemen en kolven. Voorlichtingsavonden en cursussen over borstvoeding worden door verschillende organisaties aangeboden o.a.:

Bekijk:

Fiere Agenda