Home 9 Over ons

Verloskundigen

Trots, kundig en vertrouwd

Ons team bestaat uit vier vrouwen met vele jaren ervaring, samen 105 jaar! Zorgen voor de zwangeren en haar gezin doen we nog altijd met veel plezier. Daarnaast zijn we actief in de regio en hebben we allemaal naast ons werk in de praktijk ook andere taken ter bevordering van de kwaliteit van onze zorg. We houden onze kennis up to date en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV.

Hoe het allemaal begon

Stukje historie

Periode 1964 tot 1989 – Loes Bink

Onze praktijk is gesticht in 1964 door Loes Bink. Jullie moeders kennen haar misschien nog. Een vroedvrouw in hart en nieren. Zij had grote liefde voor haar vak en voelde veel betrokkenheid bij de vrouwen die zij hielp.

Periode 1989 tot 1994 –  Benice & Saskia

In 1989 is Benice de praktijk van mevrouw Bink komen versterken. Het heeft haar een tijdje gekost om het imago van ‘de assistente van mevrouw Bink’ kwijt te raken :). Toen 5 jaar later mevrouw Bink met pensioen ging, is in 1994 Saskia samen met Benice verder gegaan. De praktijk had toen geen naam; het was gewoon Benice en Saskia.

 

 

Periode 1994 tot 1999 – Benice, Saskia & Itske

Benice en Saskia werden moeder in de jaren daarna. De praktijk bleef in die jaren maar groeien. Veel zwangeren, een tekort aan verloskundigen en zelf kleine kinderen. Dat was best een zware tijd, maar geweldig dat onze praktijk het zo goed deed. Weer 5 jaar later, kwam in 1999 onze reddende engel, Itske in onze praktijk werken. Eerst als waarneemster voor een zwangerschapsverlof en toen als vaste verloskundige in de maatschap.

Periode 1994 tot 2005 – Benice, Saskia, Itske & Jenneke

We hadden nog steeds geen naam maar in de wandelgangen (door de kraamverzorgsters en de mensen in het Martiniziekenhuis) werden we BIS genoemd. Niet erg fraai, maar lekker makkelijk. Ook Itske werd al snel zwanger en kreeg in de jaren daarna 3 kinderen. In 2005 hadden we een hele leuke stagiaire. Dat was Jenneke. Zij studeerde af in de eerste lichting van de nieuwe opleiding in Groningen en kwam bij ons werken. En gelukkig, ze is nooit meer weggegaan. Tja, en toen heetten we ineens BIJS.

Periode 2005 – 2017 – De Verloskundigenpraktijk van Groningen

Eigenlijk waren we al jaren aan het broeden op een naam voor de praktijk, maar het bleek best lastig. Uiteindelijk hebben we gekozen voor: De Verloskundigen Praktijk van Groningen. Niet heel gezellig, maar duidelijk dat wel. De mensen in het ziekenhuis en kraamzorg bleven trouwens volharden in BIJS. Nu wij, anno 2017, ruim 10 jaar samenwerken in onze mooie praktijk is het tijd voor een nieuwe naam en een frisse nieuwe look.

2017 – heden:  Fiere Verloskundigen

Intussen hebben Benice, Saskia, Itske en Jenneke samen meer dan 100 jaar ervaring!

Fiere Agenda

Fiere verloskundigen