Home 9 Zwangerschap 9 Zwangerschapscontroles

Controles

Hoe gaat het?

Tijdens je zwangerschap kom je regelmatig bij ons op het spreekuur voor controles. We kijken dan of alles goed gaat met jou en je baby. Naarmate de zwangerschap vordert, kom je vaker op het spreekuur. De zorg wordt afgestemd op jouw wensen. 

Zorg die bij je past

Persoonlijk

De eerste keer dat je komt zal je rond de 10 weken zwanger zijn. We kijken dan samen naar je algemene en medische voorgeschiedenis en bespreken dan welke zorg voor jullie het beste is in de zwangerschap. Hiervoor gebruiken we de vragenlijst die je van tevoren opgestuurd krijgt. Er is ruime gelegenheid voor het stellen van vragen en we zullen je uitgebreid voorlichten over de eerste stappen die belangrijk zijn in je zwangerschap.

Prenatale screening

Tijdens het eerste gesprek zal desgewenst ook ruimte ingepland worden voor counseling over de prenatale screening (onderzoek naar aangeboren afwijkingen). Voorafgaand aan deze afspraak plannen we de eerste echo bij verloskundig centrum Vita.

10 tot 12 controles

Gedurende de zwangerschap kom je ongeveer tien tot twaalf keer voor een controle naar de praktijk. Bij elke controle luisteren we naar het hartje van de baby, meten we je bloeddruk en beoordelen we de groei en ligging van de baby. Er is altijd ruimte voor vragen.

Centering Pregnancy

Bij centering vinden de controles plaats in een groepje met zwangeren die ongeveer dezelfde zwangerschapstermijn hebben. We beginnen altijd individueel met de medische controle, waarbij je partner dan ook aanwezig kan zijn en in de groep bespreken we vervolgens verschillende onderwerpen. Bij deze vorm van begeleiding word je actief betrokken bij je zwangerschap en leer je van elkaar. Bij de intake bespreken we deze vorm van zorg en kun je aangeven of je hier belangstelling voor hebt.

Persoonlijke zorg

Iedereen is anders en daar proberen we altijd rekening mee te houden. Zorg op maat is een belangrijk uitgangspunt voor ons.

Schrijf Je in en ontvang onze mooie én handige documentatiemap bij je eerste bezoek!
Zo bewaar je alle relevante informatie eenvoudig
op één plek. Praktisch!

Schrijf Je in en ontvang onze mooie én handige documentatiemap bij je eerste bezoek!

Zo bewaar je alle relevante informatie eenvoudig
op één plek. Praktisch!

Fiere Agenda