Home 9 Kraamtijd 9 Voeding voor de baby

Voeding voor de baby

Voor gezonde groei

Zodra de baby los is van de placenta heeft het op een andere manier voeding nodig. Wat moet je geven: borstvoeding of flesvoeding? Op deze pagina staat wat informatie om je verder te helpen met deze beslissing. Op de informatieavond kraamtijd & voeding zal er meer over verteld worden.

De beste voeding

Optimale start

Voor een gezonde ontwikkeling en groei van je baby, is borstvoeding de beste voeding die je kan geven de eerste 6 maanden. Voor een gezonde ontwikkeling en groei van je baby, is borstvoeding de beste voeding die je kan geven de eerste 6 maanden.

Borstvoeding: natuurlijk én met plezier

Borstvoeding geven is heel natuurlijk. Alleen hoe vaak zien wij onze zussen of vriendinnen voeden? En hoeveel praten wij erover met elkaar? Op beiden vragen is het antwoord voor de meeste vrouwen: weinig. Daarom vinden wij het verstandig om je voor te bereiden op het geven van borstvoeding, om te weten wat de natuur voor je in petto heeft. Kennis geeft rust, en rust vergroot de kans dat de borstvoeding goed op gang komt en dat je er plezier aan beleeft.

Informatie over borstvoeding

Je ontvangt tijdens het spreekuur van ons een informatiefolder over borstvoeding. Hierin staat onder andere informatie over de voordelen van borstvoeding, aanleggen, het op gang komen van de melkproductie, problemen tijdens het voeden en over kolven. Wil je aanvullende informatie, dan is het volgen van een borstvoedingsvoorlichting een aanrader. Bij ons kan je over dit onderwerp terecht bij de voorlichtingsavond kraamtijd. 

Kunstvoeding als alternatief

Als je om medische of persoonlijke redenen geen borstvoeding gaat geven of als borstvoeding ondanks goede begeleiding niet lukt, is kunstvoeding een prima alternatief.

Fiere Agenda