Home 9 Zwangerschap 9 Echoscopie

Echoscopie

Je baby in beeld

Bij een echo neem je een kijkje in de buik. Er zijn verschillende redenen om een echo te laten maken. Samen bepalen we op welke momenten het nuttig kan zijn tijdens jouw zwangerschap.

Reguliere- en medische echo's

Groeiproces

Iedere zwangere heeft recht op een aantal echo’s in haar zwangerschap. Dit zijn de termijnecho en het Structureel Echoscopisch Onderzoek rond 20 weken zwangerschap. Daarnaast kan je een extra echo krijgen op indicatie van de verloskundige, bijvoorbeeld als we twijfelen over de groei of de ligging van je kindje. Al deze echo’s worden vergoed door de verzekering.

Dertien weken echo

Op dit moment is er ook een echo mogelijk rond de 13e week. Deze echo wordt nu nog uitsluitend in studieverband aangeboden: de IMITAS studie. De verloskundige zal deze mogelijkheid met jullie bespreken tijdens de intake.

Samenwerking met Vita voor de beste kwaliteit

Wij verwijzen voor echo’s naar verloskundig centrum Vita. Een deskundig echocentrum met al ruim 15 jaar ervaring. Je kan er ook terecht voor een echo op eigen verzoek, de ‘pretecho’. In sommige gevallen zal een echo bij de gynaecoloog in het ziekenhuis zijn, dat noemen we een medische echo.

Fiere Agenda