Home 9 Kraamtijd 9 Kraamzorg

Kraamzorg

Een helpende hand

Een baby krijgen is heel bijzonder. Voor jou, maar ook voor de rest van je gezin. In Nederland hebben we het unieke systeem van kraamzorg, die het gezin in de eerste periode na de bevalling op weg helpt.

Een ontspannen start

Zorg voor moeder, kind en gezin

Het besef dat de kraamzorg deelt in jouw grootste geluk, maakt dat ze er alles aan doen om de kraamtijd onvergetelijk te maken. De kraamverzorgenden zijn ervoor om je een warme en ontspannen start te geven met je kindje.

Kraamverzorgende als assistent

Door ons unieke systeem van kraamzorg is het mogelijk om thuis te bevallen als je dit wilt. Tijdens de bevalling, thuis of in het ziekenhuis, worden wij meestal geassisteerd door een kraamverzorgende. Als je gaat bevallen wordt zij door ons gebeld.

Steun en toeverlaat

Daarna, in de eerste acht dagen na de geboorte, is zij de steun en toeverlaat van alle prille vaders en moeders. Zij geeft informatie, praktische hulp en tips, doet medische controles bij jou en je kindje en zal wat huishoudelijke dingen doen.

Kraambezoeken door Fiere

Naast de dagelijkse hulp van een kraamverzorgende zul je een aantal malen door de verloskundige of praktijkverpleegkundige worden bezocht. De verloskundige die je bij de bevalling heeft geholpen, zal altijd proberen je nog te bezoeken. De verloskundige houdt de eindverantwoordelijkheid voor moeder en kind tot 10 dagen na de geboorte. Samen met jullie en de kraamverzorgende zullen we bekijken of alles naar wens verloopt.

Kraamzorgorganisaties

Al vroeg in de zwangerschap kun je je aanmelden bij een kraamzorgorganisatie. Van hen ontvang je een informatiepakket.
www.kraamzorghetgroenekruis.nl
www.isiskraamzorg.nl

Fiere Agenda