Kraamzorg

De eerste zorg voor moeder en kind
Een baby krijgen is heel bijzonder. Voor jou, maar ook voor andere gezinsleden. In Nederland hebben we het unieke systeem van kraamzorg. De Kraamzorg is om jou en je gezin te helpen en te ondersteunen.

Een ontspannen start

Het besef dat de kraamzorg deelt in jouw grootste geluk, maakt dat ze er alles aan doen om de kraamtijd onvergetelijk te maken. De kraamverzorgenden zijn ervoor om je een warme en ontspannen start te geven met je kindje.

 

Kraamverzorgende als assistent
Door ons unieke systeem van kraamzorg is het mogelijk om thuis te bevallen als je dit wilt. Tijdens de bevalling, thuis of in het ziekenhuis, worden wij meestal geassisteerd door een kraamverzorgende. Als je gaat bevallen wordt zij door ons gebeld.

 

Steun en toeverlaat
Daarna, in de eerste acht dagen na de geboorte, is zij de steun en toeverlaat van alle prille vaders en moeders. Zij geeft informatie, praktische hulp en tips, doet medische controles bij jou en je kindje en zal wat huishoudelijke dingen doen.

 

Kraambezoeken door Fiere
Naast de dagelijkse hulp van een kraamverzorgende zul je een aantal malen door de verloskundige of praktijkverpleegkundige worden bezocht. De verloskundige die je bij de bevalling heeft geholpen, zal altijd proberen je nog te bezoeken. De verloskundige houdt de eindverantwoordelijkheid voor moeder en kind tot 10 dagen na de geboorte. Samen met jullie en de kraamverzorgende zullen we bekijken of alles naar wens verloopt.

 

Kraamzorgorganisaties
Al vroeg in de zwangerschap kun je je aanmelden bij een kraamzorgorganisatie. Van hen ontvang je een informatiepakket.
www.kraamzorghetgroenekruis.nl
www.isiskraamzorg.nl

Ben je zwanger of wil je zwanger worden? Welkom!

Persoonlijk: een veilig gevoel

Zwangerschap en bevallen zien wij als een natuurlijk proces. Wij willen je hierbij op een persoonlijke en deskundige manier begeleiden. Ons doel is dat jij en je partner aan het einde van deze periode met een trots en tevreden gevoel terugkijken op deze bijzondere tijd in je leven. Wij willen in de zorg zoveel mogelijk voldoen aan je wensen. Veiligheid voor moeder en kind staan hierbij voorop.

Waarom Fiere?!

  • Hecht team van vier ervaren verloskundigen
  • Dagelijks (avond-) spreekuur op diverse locaties
  • Zorg die bij jou past
  • Fiere! informatie & cursussen in eigen praktijk
  • Hoge kwaliteit echo’s bij ons eigen echocentrum Vita, ook 3D
  • Lid van de Martini Geboorte Groep

Contact

Translate »