Gezond zwanger worden

Gezond zwanger worden begint bij bewustwording van je leefstijl. Veel problemen in de zwangerschap en mogelijk later in het leven van het kind hebben een oorsprong in de eerste aanleg van het embryo en de placenta.

Gezonde leefstijl beide ouders

Door een gezonde leefstijl van beide ouders kun je de omstandigheden waaronder je zwanger wordt en de zwangerschapsuitkomst voor jezelf en je kind positief beinvloeden.

Positieve beïnvloeding zwangerschap

Een gezonde leefstijl van beide ouders kan de kans op complicaties tijdens zwangerschap, bevalling, in de kraamtijd, maar ook in het latere leven van je kind verminderen. Het gaat hierbij om aspecten als voeding, gewicht, roken, alcoholgebruik, medicijnen, mogelijke risicofactoren in de familie of op je werk en het gebruik van foliumzuur.

Voorkomen beter dan genezen!

Welke adviezen je wel of niet wilt opvolgen blijft natuurlijk volledig aan jezelf. Bedenk dat de periode dat je zwanger bent relatief kort is en dat de gevolgen ervan levenslang kunnen zijn. Gezond zwanger worden is daarom wat ons betreft het advies. Voorkomen blijft immers altijd beter dan genezen!

Onze verloskundigen en praktijkverpleegkundigen beantwoorden graag al je vragen rondom het onderwerp gezond zwanger worden.

Contact