Verloskundigen

Vier keer ervaren en deskundig
Vanaf het prille begin zorgen wij voor jou en je kindje. Als betrokken team staan we bij Fiere Verloskundigen voor professionele en persoonlijke zorg.

Over ons > Verloskundigen

Vier x ervaren en deskundig
Vanaf het prille begin zorgen wij voor jou en je kindje. Als betrokken team staan we bij Fiere Verloskundigen
voor professionele en persoonlijke zorg.

Wij, Benice Clingeborg, Saskia van Barneveld, Itske Huberts en Jenneke Kruidhof zijn een hecht team van ervaren verloskundigen. Samen met onze praktijkverpleegkundigen vormen wij met veel plezier Fiere Verloskundigen.

Hoe het allemaal begon

Periode 1964 tot 1989 – Loes Bink
Onze praktijk is gesticht in 1964 door Loes Bink. Jullie moeders kennen haar misschien nog. Een vroedvrouw in hart en nieren. Zij had grote liefde voor haar vak en voelde veel betrokkenheid bij de vrouwen die zij hielp.

Periode 1989 tot 1994 –  Benice & Saskia
In 1989 is Benice de praktijk van mevrouw Bink komen versterken. Het heeft haar een tijdje gekost om het imago van ‘de assistente van mevrouw Bink’ kwijt te raken :). Toen 5 jaar later mevrouw Bink met pensioen ging, is in 1994 Saskia samen met Benice verder gegaan. De praktijk had toen geen naam; het was gewoon Benice en Saskia.

Periode 1994 tot 1999 – Benice, Saskia  & Itske
Benice en Saskia werden moeder in de jaren daarna. De praktijk bleef in die jaren maar groeien. Veel zwangeren, een tekort aan verloskundigen en zelf kleine kinderen. Dat was best een zware tijd, maar geweldig dat onze praktijk het zo goed deed. Weer 5 jaar later, kwam in 1999 onze reddende engel, Itske in onze praktijk werken. Eerst als waarneemster voor een zwangerschapsverlof en toen als vaste verloskundige in de maatschap.

Periode 1994 tot 2005 – Benice, Saskia, Itske & Jenneke
We hadden nog steeds geen naam maar in de wandelgangen (door de kraamverzorgsters en de mensen in het Martiniziekenhuis) werden we BIS genoemd. Niet erg fraai, maar lekker makkelijk. Ook Itske werd al snel zwanger en kreeg in de jaren daarna 3 kinderen. In 2005 hadden we een hele leuke stagiaire. Dat was Jenneke. Zij studeerde af in de eerste lichting van de nieuwe opleiding in Groningen en kwam bij ons werken. En gelukkig, ze is nooit meer weggegaan. Tja, en toen heetten we ineens BIJS.

Periode 2005 – 2017 – De Verloskundigenpraktijk van Groningen
Eigenlijk waren we al jaren aan het broeden op een naam voor de praktijk, maar het bleek best lastig. Uiteindelijk hebben we gekozen voor: De Verloskundigen Praktijk van Groningen. Niet heel gezellig, maar duidelijk dat wel. De mensen in het ziekenhuis en kraamzorg bleven trouwens volharden in BIJS. Nu wij, anno 2017, ruim 10 jaar samenwerken in onze mooie praktijk is het tijd voor een nieuwe naam en een frisse nieuwe look.

2017 – Fiere Verloskundigen
Mevrouw Bink heeft haar vak 35 jaar uitgeoefend en hielp zo’n 5500 baby’s ter wereld. Dat gaan wij denk ik niet evenaren, maar we zijn zeker van plan om nog een hele tijd met veel plezier door te gaan in dit bijzondere beroep.

Team van Fiere Verloskundigen

Fiere verloskundigen Jenneke KruidhofBenice ClingeborgSaskia van BarneveldItske Huberts

Benice Klingenborg

Benice Clingeborg

Itske Huberts

Itske Uberts

Saskia van Barneveld

Saskia van Barneveld

Jenneke Kruidhof

Jenneke Kruidhof

Benice Klingenborg
Itste Huberts
Saskia van Barneveld
Jenneke Kruidhof
Benice Klingenborg en auto
Tuin van Benice Klingenborg
Brug bij zonsopgang
Crostini's met tomaat en paprika
Itske Huberts
tenorsaxofoon van Itske Huberts
kampeersite in de bergen
Itske Huberts met baby
Saskia van Barneveld aan het tuinieren
Saskia van Barneveld paardrijden
Saskia van Barneveld paardrijden
paarden in de weide
kinderen
gezinsfoto Saskia van Barneveld
hond
zonsopgang boven de weide
Jenneke Kruidhof
strand
spreuk
olifanten op de vlakte
paar voeten in hardloopschoenen
Jenneke Kruidhof met kinderen
latte macchiato
Jenneke Kruidhof bij Kilimanjaro

 

Ben je zwanger of wil je zwanger worden? Welkom!

 

FIERE AGENDA

CURSUS – ‘Opfriscursus De bevalling’

Data: 28 en 30 oktober 2019 Een cursus van twee x twee uur voor de zwangere tijdens het zwangerschapsverlof. Voor als je al eens bevallen bent en het toch fijn is om nog even te horen hoe het ook alweer zit met de weeën enzo. Hoe kan de bevalling beginnen? Wanneer bel...

Lees meer

CURSUS – ‘Fiere compact’

Data: 4 en 6 november 2019 Een korte cursus van twee keer twee uur voor de zwangere, tijdens je zwangerschapsverlof. Ben je voor de eerste keer zwanger en heb je geen tijd genomen om een cursus in te plannen en wil je op korte termijn nog informatie? Bij Fiere...

Lees meer

INFORMATIEAVOND – ‘De Bevalling’

Hoe herken ik dat de bevalling begint en wanneer moet ik bellen? Best spannend allemaal. Op deze avond praktische informatie over hoe, wat, en wanneer ronde geboorte. Deze avond geeft je informatie over laatste fase van de zwangerschap en kan je het beste volgen als...

Lees meer

Persoonlijk: een veilig gevoel

Zwangerschap en bevallen zien wij als een natuurlijk proces. Wij willen je hierbij op een persoonlijke en deskundige manier begeleiden. Ons doel is dat jij en je partner aan het einde van deze periode met een trots en tevreden gevoel terugkijken op deze bijzondere tijd in je leven. Wij willen in de zorg zoveel mogelijk voldoen aan je wensen. Veiligheid voor moeder en kind staan hierbij voorop.

Waarom Fiere?!

  • Hecht team van vier ervaren verloskundigen
  • Dagelijks (avond-) spreekuur op diverse locaties
  • Zorg die bij jou past
  • Fiere! informatie & cursussen in eigen praktijk
  • Hoge kwaliteit echo's bij ons eigen echocentrum Vita, ook 3D
  • Lid van de Martini Geboorte Groep

Contact